duminică, 13 iunie 2010

noutati...noutati...

Pe data de 31.05.2010 am fost externata dar nu inainte de o punctie si o biopsie. Lidia si sotul ei, Marian, m-au ajutat sa ajung acasa la Carmen. Urmeaza sa ma intorc joi pt analize si consultatie.
Pt noul diagnostic e necesar un transplant de celule stem (care nu se face in tara) pt care dr de aici a facut un referat care a ajuns in tara pe fax, tradus si autentificat, dar care nu e recunoscut de “specialistii” romani. Asa ca sotul meu a vb cu dr de la Fundeni pt referat. A fost de acord dar sa-i duca un formular. L-a dus dar nu era cel bun. Pana la urma a aflat ca nu trebuie nici un formular ci doar sa faca ea o recomandare pe calculator. A fost de acord dar a mai zis ca acum pleaca in concediu si ca o sa faca referatul la intoarcere, pe 16. Pt mine... dezamagire. Oare e vb de metoda (nu e asta modalitatea prin care vrea Dumnezeu sa ma faca bine)? Sau nu asta e voia Lui sa urmeze? Ma gandesc mereu la Raisa. Oare Dumnezeu mi-a dat-o sa ramana acum orfana? Oare aici se termina totul ? Se incheie viata mea pe pamant? That’s it? N-ar fi asta o problema. Dar ...Raisa...cine o sa aiba grija de ea? Nu ma pot gandi acum decat la cat de putine amintiri o sa aibe cu mine: ultima o sa fie cu un ...nu mai amintesc (intelegeti voi...). Tot azi am aflat despre o fata care facea cure de citostatice la Fundeni (cu care am stat in salon), ca a murit. (...). Seara n-am putut dormi pana tarziu. M-am simtit f rau (migrena, tahicardie). M-am rugat mai mult, desi...mi se face frica si ma paraseste iar credinta... Dimineata aceeasi migrena si iau o pastila. Adorm iar si ma trezesc tarziu, la timp sa aflu noutati din tara (de la Nicky): dr Popp a facut o perfuzie (nu stiu de ce) si in timpul asta a facut si recomandarea mea pt transplant. Nu e oare o minune? Eu la capitolul asta o adaug.
Da, Dumnezeu imi vorbeste din nou, si-mi spune acelasi lucru...dar eu oare cand o sa inteleg? Cred ca ingerii si celelalte lumi se intreaba: ce-are in cap fata asta? De ce oare nu vrea sa traiasca?

Joi, 03.06.2010, am fost la spital pt analize si consultatie.
Nu ma gandeam sa dureze mai mult de o ora. Dupa analize, dr mi-au zis sa astept si rezultatele ca daca au scazut trombocitele sau hemoglobina, sa-mi faca transfuzie. (ca si in Romania: fugeau cu pungile de trombocite si sange dupa mine... saracii... si-mi ofereau si mic dejun si pranz in ambulatoriu – aici asa dau). A urmat consultatia (adica “la puricat bine”). Mai inainte, dr imi spune ca are noutati pt mine: au venit rezultatele la punctie si...AM AJUNS LA REMISIE!!!! Si asta nu e tot: E REMISIE TOTALA!!!!! Am crezut ca n-am inteles eu bine desi vorbea in engleza, nu in italiana, asa ca l-am intrebat: adica mai sunt blasti in maduva sub 2 %? Da, 1.2%. (Sub 5% blasti in maduva inseamna remisie iar sub 2% e remisie totala.)
Wow!!! Asta-i pt mine cea mai mare minune pe care a facut-o Dumnezeu cu mine pana acum... desi... n-am avut prea multa credinta. Nu ma asteptam la o remisie de la prima serie de citostatice.
Pe la 12 au venit si rezultatele analizelor de sange si hemoglobina si leucocitele erau mai mici (si dr a zis ca e posibil sa fie asa din cauza necrozei maduvei care era la prima biopsie 70% din maduva), dar pt ca trombocitele crescuse, m-a trimis sa fac o biopsie la ureche unde de ceva timp a aparut o “zgaiba” care s-a resorbit cand am inceput antibioticul si acum s-a format din nou. Gabriela (o romanca, asistenta care a vb pt mine la clinica si care si-a pierdut mai toata ziua ei libera ca sa stea dupa mine sa ma duca sa-mi faca biopsia) mi-a zis ca nu e mare lucru: ca o sa-mi extraga substanta cu un ac. Da, au folosit un ac, dar pt anestezie...ca ce a urmat...nu mai povestesc...
Oricum...am ajuns si acasa...pe la 3.
Acum astept alta minune: sa fac transplantul. Asta inseamna sa-mi aprobe mai intai statul roman dosarul, ceea ce mi se pare aproape imposibil. Dar Dumnezeu face minuni din ce in ce mai mari.

Luni am avut iar programare la spital in ambulatoriu pt RMN la soldul stg, la ora 1. mi-au luat si sange pt analize. Dupa RMN, dr m-a consultat ca mi se umflase rau picioarele. Mi-a mai zis ca s-au gasit iar blasti in sangele periferic...deci nu eram in remisie. Totusi cica maduva e-n remisie dar au migrat blasti in periferie: in tesuturi: cum sunt pustulele care-au aparut pe cap si s-au reinflamat si chestia care-a aparut la ureche. Mi-a zis ca marti trebuie sa ma interneze, pt o noua cura de citostatice. Marti a urmat internare, punctie lombara (din lichidul cefalorahidian. Apoi vineri, dupa rezultatele la punctie (ok) si la biopsia la ureche (unde s-au gasit blasti) mi-au inceput tratamentul cu citarabina la 12 ore, 2 glucoze inainte si un ser dupa. Inainte imi mai fac si ceva pt greata si voma, si apoi cortizon (doar ziua).
Luni seara (dupa ce am aflat de blasti), mama a intrebat-o pe Gabi de analizele mede si i-a zis ca leucocitele sunt la 12500. numai normal in conditiile in care s-au gasit iar blasti in sangele periferic.
Joi, inainte de inceperea chimio, m-am rugat pt sanatate, pt o noua minune: i-am cerut lui Dumnezeu ca daca ma va face bine, sa-mi arate prin analize: leucocitele nu scad fara citostatice. Ma gandeam ca trebuie sa fie f mare procentul. Am cerut sa aflu cate sunt si sa fie mai mici de 12500. (ma gandeam pe la 10000).
In aceeasi zi m-a sunat mama si mi-a zis ca o rugase Carmen pe Gabi sa-i spuna analizele mele si i-a zis ca leucocitele sunt pe la 2500. nu la 12500. Sa fie asta raspunsul meu? Desi cred ca da, uneori imi piere credinta si ma indoiesc de vindecare. De ex, cand am intrebat-o pe dr daca e posibil sa se fi extins zonele de necroza si asta sa fie cauza pt care maduva sa nu mai fie suficienta pt a fabrica leucocite si sange (desi trombocitele au ajuns la 120000), si mi-a zis ca e posibil.
Alte noutati: am mai pus ceva kg: acum am iar 74, picioare inflamate si fata, a aparut un fel de ganglion la gat, fix, despre care dr, dupa consultatie, a zis ceva despre tiroida (e in zona tiroidei).
azi, duminica, 13.06.2010, mi-au mai adaugat un citostatic: unul albastru, Mitoxantrone.

Un comentariu:

  1. Îţi place să scrii articole şi eşti pasionat de muzică?
    Eşti la curent de fiecare dată când artiştii tăi preferaţi lansează ceva nou?
    Îţi place muzica în general sau asculţi doar un anumit gen?
    Îţi place să te uiţi la filme şi să le povesteşti celorlalţi filmele care ţi-au plăcut cel mai mult?
    Doreşti să promovezi artişti prin interviuri, biografii, ştiri?
    Îţi place să te distrezi la concerte, să faci poze, iar a doua zi să povesteşti atmosfera?
    Alătură-te echipei ONmusique.info – un site cu şi despre muzică!
    Contact: onmusique@yahoo.com
    Onmusique.info – Pentru că muzica aparţine tuturor!

    RăspundețiȘtergere